STAN U ZAGREBU

INVESTITOR
PRIVATNI
LOKACIJA
ZAGREB
REALIZACIJA
2011.

Prije  kupnje stana, investitori su tražili mišljenje o mogućnosti preuređenja stana koji im je odgovarao veličinom i lokacijom, ali ne i prostornim doživljajem. Glavne zamjerke su bile odvojeni dnevni boravak i blagovanica koja je bila ujedno uska i neodgovarajuća, premala kupaonica i premali wc te nepotrebno pregrađen hodnik. Pregledom stana je utvrđeno da su zidovi koji smetaju nenosivi i pregradni te da je moguće izvesti zahvate kojim će dobiti jedinstveni prostor dnevnog boravka i blagovaonice s integriranom kuhinjom. Kupaonica je proširena pomakom zida u prostor sobe, a jedako tako i mali wc. Srušene su nepotrebne pregrade u hodniku. Vanjska lođa je zadržana kao zaseban kutak za igru djeteta i smanjenih je dimenzija u korist blagovaonice. Usporedbom tlocrta prije i nakon uređenja, vidljivo je koliko je moguće kvalitetu stanovanja u zadanim okvirima pažljivim projektiranjem popraviti i dovesti do zadovoljavajućeg standarda.